Abšmalcane mahune s mladim krumpirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Abšmalcane mahune s mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti abšmalcane mahune s mladim krumpirom.

"Abšmalcane" mahune, što je to!? - Ma to su samo kuhane mahune, pirjane na maslacu i krušnim mrvicama. U ovom slučaju, dodali smo i malo mladog krumpira, kako bi obogatili ovaj izvrsni prilog. A ako k tome dodate još malo prepržene slanine, dobit ćete kompletni objed!

Abšmalcane mahune s mladim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti abšmalcane mahune s mladim krumpirom. - mahune, češnjak, krumpir (mladog), maslac, krušne mrvice, sol i papar, prilog (po želji: prepržene kockice slanine), Mahunama odrežemo vrhove, peteljke i odstranimo im konce (ako ih imaju) i stavimo kuhati u vrelu vodu nekoliko minuta. ; Krumpir operemo ogulimo, narežemo na prst debele kolutove i stavimo kuhati u hladnu posoljenu vodu nekoliko minuta. ; Zatim mahune procijedimo i stavimo kuhati u čistu posoljenu vodu. ; Mahune i Krumpir kuhamo dok ne omekšaju pa ih ocijedimo u situ. ; Za to vrijeme na mješavini maslaca i maslinovog ulja popržimo sitno sjeckanu slaninu, dodamo krušne mrvice, kratko promiješamo pa u njih dodamo kuhane mahune i krumpir. ; Sve zajedno rahlo izmiješamo (ne gnječimo) i poslužimo uz zelenu salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahunama odrežemo vrhove, peteljke i odstranimo im konce (ako ih imaju) i stavimo kuhati u vrelu vodu nekoliko minuta.
  2. Krumpir operemo ogulimo, narežemo na prst debele kolutove i stavimo kuhati u hladnu posoljenu vodu nekoliko minuta.
  3. Zatim mahune procijedimo i stavimo kuhati u čistu posoljenu vodu.
  4. Mahune i Krumpir kuhamo dok ne omekšaju pa ih ocijedimo u situ.
  5. Za to vrijeme na mješavini maslaca i maslinovog ulja popržimo sitno sjeckanu slaninu, dodamo krušne mrvice, kratko promiješamo pa u njih dodamo kuhane mahune i krumpir.
  6. Sve zajedno rahlo izmiješamo (ne gnječimo) i poslužimo uz zelenu salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: