Adventski kolač s marcipanom i višnjama

  • 85 min
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Adventski kolač s marcipanom i višnjama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti adventski kolač s marcipanom i višnjama.

Advent ili došašče je vrijeme pripreme za blagdan Božića i pravo je vrijeme za pripremu raznih prigodnih slastica i kolača. Mi smo vam ovaj put pripremili sočan kolač s marcipanom i višnjama, koji svakako trebate uvrstiti u blagdanski „jelovnik“.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Marcipan nasjeckamo, stavimo ga u tavu iznad vatre, prelijemo sokom od kompota i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te stavimo na stranu da se hladi.
  2. U posudu miksera stavimo maslac, dodamo šećer i izradimo glatku kremu, miksajući na srednjoj brzini. Zatim dodamo med i jaja te miksamo dalje na većoj brzini.
  3. Nakon dvije minute miksanja smanjimo brzinu te naizmjence postupno dodajemo brašno i prašak za pecivo, ulijemo mlijeko, posolimo i miksamo dalje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  4. U posudu sa smjesom dodamo ohlađeni marcipan i müsli te kuhačom dobro izmiješamo sastojke.
  5. Potom nježno umiješamo 2/3 višanja i smjesu premjestimo u, maslacem namašćen i papirom za pečenje obložen, kalup.
  6. Smjesu zagladimo, posipamo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-50 minuta.
  7. Kolač narežemo na kriške, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:85minuta

Najnovije zanimljivosti: