Afelia – pirjana svinjetina na ciparski način

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Afelia - pirjana svinjetina na ciparski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti afeliu - pirjanu svinjetinu na ciparski način.

Iako je bila pod utjecajem Arapa, Talijana, Britanaca, Grka i Turaka, ciparska je kuhinja izvorna, ukusna, vrlo zdrava i zanimljiva, a pogledajte i zašto.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjetinu narežemo na kocke veličine zalogaja, a sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
  2. U prikladnu zdjelu stavimo narezano meso, posipamo ga mrvljenim korijanderom, dodamo listove lovora, prelijemo crnim vinom, izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
  3. Zatim meso ocijedimo a marinadu i listove lovora sačuvamo.
  4. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana.
  5. Nakon 7-8 minuta prženja, meso začinimo cimetom u prahu, ulijemo marinadu s lovorom i kuhamo na srednje jakoj vatri, 40-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u prikladnu vatrostalnu posudu ulijemo 1-2 žlice ulja, dodamo rižu, ulijemo juhu i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  7. Na tanjure rasporedimo pilav rižu, preko nje stavimo gotovo meso, pokapamo umakom, posipamo preostalim mrvljenim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: