Aljotta – malteška riblja juha

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Aljotta - malteška riblja juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aljottu - maltešku riblju juhu.

Pelati su oljušteni, cijeli plodovi rajčica konzervirani u vlastitom soku i važan su sastojak ove zdrave, ukusne i jednostavne riblje juhe, čija priprema malo podsjeća na naše brudete, ali bez krumpira. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  4. Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri.
  5. Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške.
  6. Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: