Allgäuer Kässesuppe – njemačka juha od sira

  • 40 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Allgäuer Kässesuppe - njemačka juha od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Allgäuer Kässesuppe - njemačku juhu od sira.

Ementaler je polutvrdi sir, koji potječe iz doline Emmental u švicarskom kantonu Bern i sadrži 45% masnoće, a ovaj put smo ga upotrijebili kako bi pripremili ovu finu i izdašnu poznatu njemačku juhu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruhu odstranimo koricu, mekani dio narežemo na kockice, a sir ementaler naribamo na krupni ribež. U tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  2. Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom.
  3. Nakon 1-2 minute, uz stalno miješanje pjenjačom, polako ulijemo bijelo vino i juhu, pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Potom ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 10-ak minuta.
  5. Za to vrijeme u tavicu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Zatim dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana.
  7. Nakon 5-6 minuta prženja kockice kruha posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i maknemo s vatre.
  8. U juhu dodamo muškatni oraščić i kuhamo dalje, postupno dodajući naribani sir i miješajući pjenjačom.
  9. Nakon 2-3 minute, kada se sir rastopio, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju prženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: