Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem.

Donut je američka krafna s rupom u sredini, a pretpostavlja se da su ju izmislili nizozemski doseljenici u Americi. No kako bila da bilo, sad je ovdje i pripremiti ju možemo po uputama iz videa.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kivi ogulimo i narežemo na ploške, a jaje umutimo.
  2. U posudu stroja za tijesto prosijemo brašno, dodamo prašak za peciva, šećer, sol, muškatni oraščić i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim ulijemo umućeno jaje, aromu vanilije, rastopljeni maslac i mlijeko te izradimo jednolično tijesto.
  4. Gotovo tijesto stavimo na pobrašnjenu dasku i izvaljamo ga na debljinu jednog centimetra.
  5. Potom iz tijesta metalnim okruglim kalupom izrežemo veće krugove, a manjim kalupom iz izrezanog tijesta izrežemo manje krugove, kako bi dobili željeni izgled.
  6. Tako pripremljena tijesta stavimo u vrelo ulje i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, jednom okrećući.
  7. Nakon, po prilici, dvije minute prženja krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a za to vrijeme pripremimo puding po uputama na pakiranju i premjestimo ga u vrećicu za istiskivanje.
  8. Donute rasporedimo na tanjure, posipamo ih šećerom u prahu, sredinu nadjenemo pudingom, ukrasimo pokojom kriškom kivija i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: