Američki keksi (Chocolate chip cookies)

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Američki keksi (Chocolate chip cookies)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke kekse (chocolate chip cookies).

Vjerojatno ne postoji „američkiji“recept od ovoga i nema američke domaćice koja se bar jednom nije okušala u spremanju ovih iznimno jednostavnih, a opet tako dobrih slatkih zalogaja prošaranih neodoljivom čokoladom. Neke od njih su prema pričama koje kruže bile spremne platiti preko dvije stotine dolara da bi konačno dohvatile onaj pravi savršeni recept. Jedan klik je dovoljan da saznate što ih je toliko privuklo.

Američki keksi (Chocolate chip cookies) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke kekse (chocolate chip cookies). - brašno, jaje, mlijeko, aroma vanilije, maslac, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo, čokolada, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu, kremastu i prozračnu smjesu. Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu od jaja i izmiješamo. ; Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke, te umiješamo čokoladne kapljice. ; Gotovu smjesu, grabilicom za sladoled, u obliku hrpica, stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi kod pečenja ne dodirnu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, na 13-15 minuta. ; Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje maknemo sa lima i ostavimo da se ohlade. ; Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse, ostaviti nekoliko sati da odstoje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom.
  2. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu, kremastu i prozračnu smjesu. Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu od jaja i izmiješamo.
  3. Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke, te umiješamo čokoladne kapljice.
  4. Gotovu smjesu, grabilicom za sladoled, u obliku hrpica, stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi kod pečenja ne dodirnu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, na 13-15 minuta.
  5. Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje maknemo sa lima i ostavimo da se ohlade.
  6. Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse, ostaviti nekoliko sati da odstoje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: