Ananas, kivi i jabuka u tempura tijestu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Ananas, kivi i jabuka u tempura tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ananas, kivi i jabuku u tempura tijestu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limun ocijedimo, jabuku ogulimo,narežemo i pokapamo s malo limuna.
  2. Kivi ogulimo i narežemo na deblje ploške.
  3. U čistu zdjelu stavimo glatko brašno, kukuruzno brašno dodamo i prašak za pecivo te na suho izmiješamo sastojke.
  4. U drugu zdjelu razbijemo jaje, dodamo malo vode i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  5. U zdjelu s jajem dodamo mješavinu brašna i praška za pecivo. Tijesto mora biti polurijetko.
  6. Ananas očistimo, uklonimo tvrdi srednji dio i ostatak narežemo na ploške.
  7. Voće osušimo na kuhinjskom papiru, uronimo ga u pripremljeno tempura tijesto i stavimo ga pržiti u duboko ulje.
  8. Tijekom prženja voće okrenemo kako bi dobilo sa svih strana zlatno žutu boju. Prženo voće ocijedimo na kuhinjskom papiru.
  9. Pripremljeno voće u tempura tijestu poslužujemo vruće i po želji posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: