- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Ananas, kivi i jabuka u tempura tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ananas, kivi i jabuku u tempura tijestu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ananas, 1
- jabuke, 1 komad
- limun, 1
- glatko brašno, 50 g
- kukuruzno brašno, 50 g
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- jaja, 1 komad
- ulje
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Limun ocijedimo, jabuku ogulimo,narežemo i pokapamo s malo limuna.
- Kivi ogulimo i narežemo na deblje ploške.
- U čistu zdjelu stavimo glatko brašno, kukuruzno brašno dodamo i prašak za pecivo te na suho izmiješamo sastojke.
- U drugu zdjelu razbijemo jaje, dodamo malo vode i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- U zdjelu s jajem dodamo mješavinu brašna i praška za pecivo. Tijesto mora biti polurijetko.
- Ananas očistimo, uklonimo tvrdi srednji dio i ostatak narežemo na ploške.
- Voće osušimo na kuhinjskom papiru, uronimo ga u pripremljeno tempura tijesto i stavimo ga pržiti u duboko ulje.
- Tijekom prženja voće okrenemo kako bi dobilo sa svih strana zlatno žutu boju. Prženo voće ocijedimo na kuhinjskom papiru.
- Pripremljeno voće u tempura tijestu poslužujemo vruće i po želji posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |