Aromatična juha s gljivama i krumpirom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Aromatična juha s gljivama i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu juhu s gljivama i krumpirom.

Gljive spadaju u najrasprostranjenije žive organizme na Zemlji, a pretpostavlja se da sadržavaju oko milijun i pol vrsta, ali juhica od njih uz dodatak krumpira, mrkve, luka itd. je zaista okrepljujuća i nezaboravna.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a mrkvu na kockice.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, mrkvu, krumpir, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Zatim dodamo miješane gljive, ulijemo povrtnu juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo sjeckani vlasac i peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute.
  5. Lonac s juhom maknemo s vatre, kratko ju izradimo štapnim mikserom, kako bi se malo zgusnula, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: