Aromatična piletina u indijskom umaku

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Aromatična piletina u indijskom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu piletinu u indijskom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri.
  2. Za to vrijeme očistimo ljute papričice tako da ih prerežemo po duljini, iz njih izrežemo mekani dio i koštice i čisti mesnati dio paprike narežemo na trakice.
  3. Sada u mužaru izmrvimo korijander i kim te ih dodamo u tavu s lukom, promiješamo i pričekamo da počnu puštati miris.
  4. Nakon poprilici pola minute, u tavu umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
  5. Sada očišćena i oprana pileća prsa narežemo na kockice veličine zalogaja, a zatim ih dodamo u tavu s lukom i začinima te lagano pržimo, povremeno miješajući, dok meso ne pobijeli.
  6. Nakon desetak minuta prženja nasjeckamo češnjak, dodamo ga u tavu s mesom, zatim dodamo i ljutu zelenu papričicu, još kratko pržimo i čim češnjak počne puštati miris dodamo kurkumu i curry pastu.
  7. Kada se curry pasta ugrijala, u tavu ulijemo malo vrhnja za kuhanje.
  8. Nakon 1-2 minute kada je umak zgusnuo ugasimo vatru i poslužimo jelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: