Aromatična pita od mini rajčica

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Aromatična pita od mini rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu pitu od mini rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje stavimo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, ravnomjerno ga rasporedimo, izbodemo s vilicom po dnu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, poprilici deset minuta.
  2. Za to vrijeme u čistu zdjelicu stavimo senf, dodamo med, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo talijanskom mješavinom začina i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Na kraju u umak dodamo nekoliko kapi soka od limuna te još jednom izmiješamo.
  3. Sada oprane mini rajčice prerežemo po pola.
  4. Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz pećnice, nadjenemo ga pripremljenim umakom od rajčice, preko umaka stavimo nekoliko listića češnjaka i preko svega rasporedimo mini rajčice.
  5. Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  6. Nakon 20-ak minuta pita je gotova i možemo ju izvaditi iz pećnice.
  7. Za kraj preko pite stavimo nekoliko listova svježe rukole, posipamo svježe naribanim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: