Aromatična torta s jabukama

  • 100 min
  • 10-12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Aromatična torta s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu tortu s jabukama.

Aromatična i podatna torta ispunjena listićima jabuka odgovor je na vječno pitanje – Kakav kolač da pripremim za Božić? I to je to, dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kriške, jaja umutimo, zvijezdice anisa izmrvimo, limunov sok iscijedimo, a koricu naribamo.
  2. U zdjelu s narezanim jabukama ulijemo sok od limuna, posipamo vanilin šećerom i cimetom u prahu, dobro promiješamo i stavimo na stranu.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu.
  4. Zatim dodamo naribanu koricu limuna i stalno miksajući, postupno ulijevamo umućena jaja.
  5. Potom u zdjelu prosijemo glatko i raženo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, mrvljene zvijezdice anisa, ulijemo mlijeko i lopaticom ili kuhačom izmiješamo jednoličnu smjesu.
  6. U dobivenu smjesu umiješamo 2/3 jabuka te sve zajedno premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje.
  7. Smjesu rasporedimo i poravnamo, rub prekrijemo preostalim jabukama, sredinu posipamo listićima badema i smeđim šećerom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
  8. Gotovu tortu ostavimo da se ohladi, narežemo ju na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: