Artičoke u umaku od rajčice

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Artičoke u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke u umaku od rajčice.

Artičoka, poznata još u starom Egiptu, stoljećima je bila delicija za bogate i privilegirane. Bogata je vitaminom A, regulira količinu kolesterola u krvi, sadrži tvari koje potiču rad jetre, a nadasve je vrlo ukusna. Uživajte u ovom jednostavno sjajnom jelu!

Artičoke u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke u umaku od rajčice. - artičoke (iz konzerve), rajčice pelati (mala konzerva), češnjak, koncentrat rajčice, sok od limuna, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje protisnemo češnjak i prije nego izgori, dodamo rajčicu pelati zajedno sa sokom. ; Rajčice lagano protisnemo vilicom, začinimo solju, bijelim paprom i pustimo da se lagano kuhaju 10-tak min. ; Pred kraj kuhanja dodamo srca artičoka (iz konzerve) te sve zajedno kuhamo dalje, dok se umak od rajčice ne zgusne. ; Ukoliko su svježe, artičoke odmah na početku stavimo kuhati na rajčicu pelati. Poklopljene kuhamo oko 15 minuta na laganoj vatri, maknemo poklopac i pustimo da umak reducira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vruće maslinovo ulje protisnemo češnjak i prije nego izgori, dodamo rajčicu pelati zajedno sa sokom.
  2. Rajčice lagano protisnemo vilicom, začinimo solju, bijelim paprom i pustimo da se lagano kuhaju 10-tak min.
  3. Pred kraj kuhanja dodamo srca artičoka (iz konzerve) te sve zajedno kuhamo dalje, dok se umak od rajčice ne zgusne.
  4. Ukoliko su svježe, artičoke odmah na početku stavimo kuhati na rajčicu pelati. Poklopljene kuhamo oko 15 minuta na laganoj vatri, maknemo poklopac i pustimo da umak reducira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: