Baba Ghanoush

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Baba Ghanoush
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush.

Ovo popularno jelo s bliskog istoka priprema se od patlidžana s brojnim dodatcima. Najčešće se poslužuje kao predjelo uz komade pita kruha, a vjerujte nam – poslije tako ukusnog predjela, glavno jelo Vam gotovo i ne treba! Možete prijeći ravno na desert, možda opet baba ghanoush?

Baba Ghanoush - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush. - patlidžani, tahin - umak od sezama, češnjak, sok od limuna, sol i papar, Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša). ; Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije. ; Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede. ; Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade. ; Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša).
  2. Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije.
  3. Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede.
  4. Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade.
  5. Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  6. Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: