Bakalar iz pećnice s umakom od peršina

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar iz pećnice s umakom od peršina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar iz pećnice s umakom od peršina.

Kako ga ne bismo jeli samo na dane kada se posti, bakalar smo u ovoj modernoj i ukusnoj varijanti s peršinom i pinjolima odlučili uvesti i na ne-blagdanski jelovnik! Sigurni smo da će Vam se svidjeti ovaj pomalo neuobičajeni način spremanja te toliko ukusne ribe.

Bakalar iz pećnice s umakom od peršina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar iz pećnice s umakom od peršina. - riba bakalar ((fileta)), krumpir, bosiljak (svježeg), mrkva, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), slani inćuni, kapare, pinjoli, vrganji (sušenih), bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri po prilici 20 minuta. Kuhane krumpire izvadimo iz vode i ostavimo da se ohlade, a potom ih ogulimo i narežemo na tanke ploške. ; Za to vrijeme sušene vrganje namočimo u hladnoj vodi i kada omekšaju ocijedimo ih. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, preko njega složimo ploške krumpira i malo posolimo. ; Preko krumpira stavimo filete bakalara, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo luk, mrkvu, češnjak, vrganje, sjeckane slane inćune, kapare, pinjole, nekoliko listova svježeg bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, tri žlice maslinovog ulja, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Potom ribu iz pećnice odozgo prekrijemo pripremljenim umakom, sve zajedno stavimo peći još 15 minuta u pećnicu na istu temperaturu, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega krumpir stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri po prilici 20 minuta. Kuhane krumpire izvadimo iz vode i ostavimo da se ohlade, a potom ih ogulimo i narežemo na tanke ploške.
  2. Za to vrijeme sušene vrganje namočimo u hladnoj vodi i kada omekšaju ocijedimo ih.
  3. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, preko njega složimo ploške krumpira i malo posolimo.
  4. Preko krumpira stavimo filete bakalara, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20 minuta.
  5. Za to vrijeme u sjekač stavimo luk, mrkvu, češnjak, vrganje, sjeckane slane inćune, kapare, pinjole, nekoliko listova svježeg bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, tri žlice maslinovog ulja, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  6. Potom ribu iz pećnice odozgo prekrijemo pripremljenim umakom, sve zajedno stavimo peći još 15 minuta u pećnicu na istu temperaturu, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: