Bakalar s krumpirom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s krumpirom.

Ako vas zanima prijedlog za pripremu jednostavnog, ukusnog, zdravog, a opet blagdanskog obroka ne smijete propustiti pogledati ovaj recept. U slast.

Bakalar s krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s krumpirom. - riba bakalar ((fileta)), limun, lovorov list, papar (u zrnu), krumpir (bijelog), češnjak, bijelo vino, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s vodom stavimo filete bakalara, posolimo, ulijemo limunov sok, dodamo lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme ogulimo krumpire, narežemo ih na ploške debljine jednog centimetra, isperemo pod mlazom hladne vode i stavimo u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne. ; Zatim filete ribe izvadimo na stranu, a u vodu od kuhanja dodamo narezan krumpir, začinimo solju i kuhamo 10-ak minuta. ; U zasebnom loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složimo red kuhanog krumpira, red oslića, posipamo svježe sjeckanim peršinom, začinimo solju i paprom, te na isti način dalje slažemo dok ne potrošimo sve namirnice.; Zadnji red pokapamo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vodom stavimo filete bakalara, posolimo, ulijemo limunov sok, dodamo lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhamo 10-ak minuta.
  2. Za to vrijeme ogulimo krumpire, narežemo ih na ploške debljine jednog centimetra, isperemo pod mlazom hladne vode i stavimo u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne.
  3. Zatim filete ribe izvadimo na stranu, a u vodu od kuhanja dodamo narezan krumpir, začinimo solju i kuhamo 10-ak minuta.
  4. U zasebnom loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složimo red kuhanog krumpira, red oslića, posipamo svježe sjeckanim peršinom, začinimo solju i paprom, te na isti način dalje slažemo dok ne potrošimo sve namirnice.
  5. Zadnji red pokapamo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 78
Rating: 4.27
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: