Bakalar s umakom od slanutka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s umakom od slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od slanutka.

Slanutak i bakalar iznenađujuće dobro pašu jedno uz drugo, tako da ovo jelo čak ne bismo nazvali niti "neuobičajenim". Dapače, sklad okusa je potpun i nenametljiv. K tome, izgled ovog jela je vrlo atraktivan, pa je prigodno za blagdane i razne svečane prilike.

Bakalar s umakom od slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od slanutka. - riba bakalar (filea), slanutak (iz konzerve), bijelo vino, češnjak, sir mascarpone, čili papričica (mljevene), maslac, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U posudu s debelim dnom stavimo slanutak, ulijemo bijelo vino, dodamo na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, kuhamo 5-6 minuta i maknemo s vatre. ; Žlicu slanutka odvojimo u zdjelicu, a ostatak, zajedno s tekućinom od kuhanja, premjestimo u multipraktik i usitnimo. ; Zatim dodamo sir mascarpone, mljevenu čili papričicu, bijeli papar, malo maslinovog ulja i izmiksamo. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo filete bakalara sa svake strane 3-4 minute (tijekom prženja solimo s obje strane). ; Prije kraja prženja na tanjurima napravimo posteljice od umaka od slanutka, ukrasimo cijelim kuhanim slanutkom i na umak posložimo filete bakalara.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posudu s debelim dnom stavimo slanutak, ulijemo bijelo vino, dodamo na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, kuhamo 5-6 minuta i maknemo s vatre.
  2. Žlicu slanutka odvojimo u zdjelicu, a ostatak, zajedno s tekućinom od kuhanja, premjestimo u multipraktik i usitnimo.
  3. Zatim dodamo sir mascarpone, mljevenu čili papričicu, bijeli papar, malo maslinovog ulja i izmiksamo.
  4. U tavi, na vrućem maslacu, pržimo filete bakalara sa svake strane 3-4 minute (tijekom prženja solimo s obje strane).
  5. Prije kraja prženja na tanjurima napravimo posteljice od umaka od slanutka, ukrasimo cijelim kuhanim slanutkom i na umak posložimo filete bakalara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 1.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: