Bakalar u bijelom vinu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar u bijelom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar u bijelom vinu.

Ovo je vjerojatno najbrže i najjednostavnije jelo od bakalara koje možete pripremiti. A opet, bogato je okusom i lijepog je izgleda kao i neki puno kompliciraniji recepti. Pripremite ga kao brzi ručak, ali i kao svečano jelo za goste koji nenajavljeno stižu u zadnji trenutak.

Bakalar u bijelom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar u bijelom vinu. - riba bakalar (filea), limun, maslac, brašno, luk, bijelo vino, slatko vrhnje, kopar (sjeckani), sol i papar, File bakalara očistimo od kostiju, začinimo solju, pokapamo sokom polovice limuna i narežemo na podjednake komadiće. ; U loncu s debelim dnom, na vrući maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo. ; Zatim dodamo brašno, promiješamo, ulijemo bijelo vino, dodamo komadiće bakalara, popaprimo i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; U zdjeli istučemo čvrsti šlag, te ga zajedno s sjeckanim koprom, dodamo u lonac. ; Nježno promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File bakalara očistimo od kostiju, začinimo solju, pokapamo sokom polovice limuna i narežemo na podjednake komadiće.
  2. U loncu s debelim dnom, na vrući maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo.
  3. Zatim dodamo brašno, promiješamo, ulijemo bijelo vino, dodamo komadiće bakalara, popaprimo i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  4. U zdjeli istučemo čvrsti šlag, te ga zajedno s sjeckanim koprom, dodamo u lonac.
  5. Nježno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: