Banane s umakom od ruma

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Banane s umakom od ruma
U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane s umakom od ruma.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bananama skinemo krajeve, ogulimo ih, a potom ih prerežemo po pola.
  2. Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, dodamo mu kockice maslaca, ulijemo sok od banane i sve zajedno kratko kuhamo dok ne dobijemo jednoličan umak.
  3. Kada su se maslac i šećer rastopili, preko umaka stavimo narezane banane i sa svake strane ih zagrijavamo jednu minutu.
  4. Potom banane vadimo na tanjure, a u tavu sa šećerom dodamo malo muškatnog oraščića i limunovu koricu, sastojke izmiješamo i čim počnu puštati miris ulijemo rum i usplamtimo.
  5. Kada se plamen ugasio, dobiveni umak prelijemo preko banana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: