Bečki odrezak

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bečki odrezak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bečki odrezak.

Poznato austrijsko jelo "Wiener schnitzel", jedno je od najjednostavnijih ali i najpoznatijih jela na svijetu (naravno, pri tome mislimo na kuhana ili pečena jela). Gotovo da nema osobe koja nije uživala u slasnim zalogajima ovog specijaliteta, pa ako ga slučajno još niste probali - što čekate?

Bečki odrezak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bečki odrezak. - teletina (4 odreska), krumpir (za pečenje u pećnici), brašno, jaje, krušne mrvice, maslac, limun, ulje, sol i papar, Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso. ; Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju. ; Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. ; Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje. ; Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso.
  2. Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju.
  3. Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice.
  4. Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje.
  5. Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: