Bensone

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Bensone
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Saznajte kako pripremiti bensone u našem video receptu.

Bensone je poznati talijanski kolač koji se sprema uoči Uskrsa. Odlikuje ga jednostavna priprema, karakteristični oblik i odličan okus. Pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaja umutimo, a limunovu koricu naribamo.
  2. U posudu multipraktika stavimo brašno, dodamo prstohvat soli, šećer, suhi kvasac, posudu poklopimo i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim postupno dodajemo omekšali maslac, naribanu koricu limuna, ulijemo mlijeko, dva i pol umućena jaja, povećamo brzinu multipraktika i izradimo jednolično tijesto.
  4. Kada se tijesto počne odvajati od stijenke posude multipraktika, izvadimo ga na dasku i oblikujemo ga u kobasicu debljine 6-7 centimetara.
  5. Potom tijesto premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, od tijesta oblikujemo slovo „S“, premažemo ga preostalim umućenim jajetom, posipamo šećerom u granulama i šećerom u prahu, te tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  6. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na rešetku da se ohladi, narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: