Beze rolada s jagodama

  • 70 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Beze rolada s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze roladu s jagodama.

Osvježavajuća rolada od bezea, šlaga i jagoda, kao stvorena je za ljubitelje slatkog. Kad priremite ovaj kolač, vjerujte, više ništa neće biti isto!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode očistimo, operemo i narežemo ih na ploške, a jaja razbijemo i odvojimo bjelanjak.
  2. Bjelanjke premjestimo u zdjelu i počnemo ih miksati ručnim mikserom.
  3. Kad se počne stvarati snijeg dodamo kristalni šećer, šećer u prahu i kukuruzni škrob te nastavimo miksati dok ne dobijemo gustu pjenastu smjesu.
  4. Dobivenu smjesu premjestimo u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. Za to vrijeme od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag.
  5. Pečeni beze iskrenemo na papir za pečenje i odvojimo papir na kojem se pekao.
  6. Zatim beze premažemo šlagom, posipamo narezanim jagodama i pomoću podloženog papira za pečenje, sve zajedno savijemo u roladu.
  7. Dobivenu roladu premjestimo na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: