Biftek u umaku od zelenog papra

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Biftek u umaku od zelenog papra
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek u umaku od zelenog papra.

Biftek se često poslužuje s nekom vrstom umaka, a jedan od omiljenih je i onaj od zelenog papra. A kada se već priprema takav umak, onda stvarno treba biti propisno papren. Zato biftek prvo ispečemo na mljevenom sušenom papru, a tek onda prelijemo spomenutim umakom od zelenog papra iz staklenke.

Biftek u umaku od zelenog papra - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek u umaku od zelenog papra. - juneći biftek ((od sredine)), zeleni papar (suhi, u zrnu), zeleni papar (iz staklenke), konjak, temeljac mesne juhe, mileram, ulje, sol, Zeleni papar u zrnu, ugrubo izmrvimo u mužaru i ravnomjerno rasporedimo po plitkom tanjuru. ; Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 cm i posolimo. ; Zatim svaki odrezak s obje strane nježno uvaljamo u izmrvljeni zeleni papar, premažemo uljem i stavimo peći na vruću tavu bez masnoće, sa svake strane četiri minute. Potom odreske premjestimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od prženja dodamo zeleni papar iz staklenke, kratko ga pržimo, prelijemo konjakom i usplamtimo (flambiramo). ; Kada se vatra ugasi, dodamo mesni temeljac, te miješajući po dnu posude pričekamo da zavrije. Zatim smanjimo vatru i umiješamo mileram. ; Odreske posložimo na tanjure i prelijemo umakom od zelenog papra.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zeleni papar u zrnu, ugrubo izmrvimo u mužaru i ravnomjerno rasporedimo po plitkom tanjuru.
  2. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 cm i posolimo.
  3. Zatim svaki odrezak s obje strane nježno uvaljamo u izmrvljeni zeleni papar, premažemo uljem i stavimo peći na vruću tavu bez masnoće, sa svake strane četiri minute. Potom odreske premjestimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto.
  4. Na masnoću od prženja dodamo zeleni papar iz staklenke, kratko ga pržimo, prelijemo konjakom i usplamtimo (flambiramo).
  5. Kada se vatra ugasi, dodamo mesni temeljac, te miješajući po dnu posude pričekamo da zavrije. Zatim smanjimo vatru i umiješamo mileram.
  6. Odreske posložimo na tanjure i prelijemo umakom od zelenog papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: