Bigos – gulaš na poljski način

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bigos – gulaš na poljski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bigos – gulaš na poljski način.

Svinjska potrbušina ili carsko meso je masni dio svinje koji je isprepleten mišićima i nastavlja se na svinjska rebra, a upravo je to uz kiseli i svježi kupus te kobasice i rajčice, glavni sastojak ovog tradicionalnog i ukusnog poljskog jela.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kobasice narežemo na kriške debljine jednog centimetra, svinjsku potrbušinu na kocke veličine manjeg zalogaja, luk nasjeckamo, a svježi i kiseli kupus narežemo na trakice.
  2. U lonac iznad vatre, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo narezanu potrbušinu i pržimo ju sa svih strana.
  3. Nakon 3-4 minute svinjetinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i pržimo ga jednu minutu.
  4. Zatim dodamo narezan kiseli kupus i pirjamo ga na srednje jakoj vatri, 4-5 minuta.
  5. Potom dodamo sušene vrganje, vratimo komade potrbušine, dodamo narezani svježi kupus, kriške kobasica, ulijemo sjeckanu rajčicu i juhu, dolijemo još toliko vode da prekrije sastojke, napola poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 60 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: