Bijela riba na umaku od rajčica

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bijela riba na umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu ribu na umaku od rajčica.

Rajčice kao da su stvorene da budu dodatak jelima od ribe pa zašto ne iskoristiti tu njihovu prednost i iskombinirati ih s bijelom ribom? Tako ćete dobiti lagan i zdrav ručak koji će k tome s tanjura nestati u svega nekoliko sekundi!

Bijela riba na umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu ribu na umaku od rajčica. - bijela riba (file), pelati rajčice, limun, luk, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, origano, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), brašno, sol i papar, File bijele ribe očistimo od kostiju i prerežemo po duljini. ; Začinimo solju i paprom, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da odstoje 30-ak minuta. ; Marinirane filee ocijedimo, uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavi, na vrućem maslinovom ulju, sa svake strane 3-4 minute. ; Zatim filee izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo dok na pola ne reducira. Zatim dodamo pelati rajčicu, te je malo rasporedimo i izgnječimo. ; Odmah potom dodamo lovorov list, grančicu ružmarina, po potrebi začinimo s malo soli i papra i na laganoj vatri kuhamo 4-5 minuta. ; Zatim u umak vratimo pržene filee ribe i sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Na tanjure stavimo gotove filee, dodamo umak od rajčice, sve zajedno posipamo s malo origana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File bijele ribe očistimo od kostiju i prerežemo po duljini.
  2. Začinimo solju i paprom, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da odstoje 30-ak minuta.
  3. Marinirane filee ocijedimo, uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavi, na vrućem maslinovom ulju, sa svake strane 3-4 minute.
  4. Zatim filee izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
  5. Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo dok na pola ne reducira. Zatim dodamo pelati rajčicu, te je malo rasporedimo i izgnječimo.
  6. Odmah potom dodamo lovorov list, grančicu ružmarina, po potrebi začinimo s malo soli i papra i na laganoj vatri kuhamo 4-5 minuta.
  7. Zatim u umak vratimo pržene filee ribe i sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta.
  8. Na tanjure stavimo gotove filee, dodamo umak od rajčice, sve zajedno posipamo s malo origana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: