Bijele pečenice na bavarski način

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bijele pečenice na bavarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijele pečenice na bavarski način.

Evo pravog jela za ove zimske dane i snjegove koji nam prijete. Garantiramo Vam da ćete se uz ovako bogato i ukusno jelo ugrijati čak i ako ne upalite centralno grijanje! Kobasice, kupus, pokoja jabučica – ma prava zimska rapsodija!

Bijele pečenice na bavarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijele pečenice na bavarski način. - bavarske pečenice (bijelih), kupus (svježeg), svinjska mast, šećer, luk, jabuke, mesni temeljac (iz kocke), jabučni ocat, sol i papar, Svježi kupus očistimo i operemo, odstranimo tvrdi dio, prepolovimo, te narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo šećer i ostavimo da se karamelizira. ; Zatim na karamelizirani šećer dodamo sjeckani luk, prekrijemo ga očišćenim jabukama narezanim na kriške i dalje na laganoj vatri pirjamo dok luk ne omekša. ; Potom jabuke okrenemo, preko njih stavimo narezan svježi kupus, začinimo solju i bijelim paprom, prelijemo mesnim temeljcem i na laganoj vatri pirjamo po prilici jedan sat. ; Nakon 50-ak munuta kuhanja izmiješamo sastojke, prelijemo jabučnim octom, poklopimo i na slaboj vatri pirjamo dalje. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo svinjske masti, te na njoj ispržimo bijele bavarske pečenice. ; U zdjelu za posluživanje stavimo pirjani kupus, po njemu složimo pečenice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježi kupus očistimo i operemo, odstranimo tvrdi dio, prepolovimo, te narežemo na trakice širine jednog centimetra.
  2. U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo šećer i ostavimo da se karamelizira.
  3. Zatim na karamelizirani šećer dodamo sjeckani luk, prekrijemo ga očišćenim jabukama narezanim na kriške i dalje na laganoj vatri pirjamo dok luk ne omekša.
  4. Potom jabuke okrenemo, preko njih stavimo narezan svježi kupus, začinimo solju i bijelim paprom, prelijemo mesnim temeljcem i na laganoj vatri pirjamo po prilici jedan sat.
  5. Nakon 50-ak munuta kuhanja izmiješamo sastojke, prelijemo jabučnim octom, poklopimo i na slaboj vatri pirjamo dalje.
  6. Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo svinjske masti, te na njoj ispržimo bijele bavarske pečenice.
  7. U zdjelu za posluživanje stavimo pirjani kupus, po njemu složimo pečenice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: