Bijeli kolač s jabukama i cimetom

  • 50 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ovaj bijeli kolač pripremit ćete za svega nekoliko minuta, no njegov fini okus odavat će dojam da ste ga pripremali cijeli dan. Kuglica sladoleda odličan je dodatak ovoj slastici.

bijeli-kolac-s-jabukama-i-cimetom
Bijeli kolač s jabukama i cimetom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Rating: 3.65
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti bijeli kolač s jabukama i cimetom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite lim za pečenje i pospite ga brašnom.
  2. U zdjeli pomiješajte smeđi šećer i cimet u prahu.
  3. Koristeći električni mikser u drugoj zdjeli pomiješajte bijeli šećer i maslac, dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Umiješajte jaja (jedno po jedno) dok se svi sastojci ne povežu, a zatim dodajte ekstrakt vanilije.
  4. U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim ih dodajte kremastoj mješavini s maslacem. Dodajte mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane kremasta.
  5. Polovicu smjese izlijte u pripremljeni lim za pečenje, zatim dodajte polovicu narezanih jabuka (lagano ih pritisnite) i polovicu smjese od smeđeg šećera i cimeta.
  6. Zatim dodajte ostatak tijesta, ostatak jabuka (opet ih lagano pritisnite) te na kraju ostatak smjese od smeđeg šećera i cimeta.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Rating: 3.65
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: