Bijeli rižoto s kozicama

  • 50 min
  • 2 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži ribu/ morske plodove
bijeli-rizoto-s-kozicama
Bijeli rižoto s kozicama
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti bijeli rižoto s kozicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na srednje jakom plamenu zakuhajte temeljac i 1/4 šalice suhog bijelog vina, a zatim smanjite plamen.
  2. Otopite 2 žlice maslaca na srednje jakom plamenu. Dodajte žličicu nasjeckanog češnjaka i 1/4 žličice mljevene crvene paprike, a zatim dodajte i kozice.
  3. Kuhajte oko 2 minute, odnosno dok kozice ne poprime ružičastu boju. Dodajte preostalo bijelo vino i kuhajte još 2 minute, odnosno dok kozice lagano ne omekšaju. Ocijedite, a tekućinu sačuvajte.
  4. Otopite preostale 4 žlice maslaca u velikoj posudi za kuhanje. Dodajte nasjeckani luk i preostali češnjak, a zatim kuhajte dok luk ne dobije zlatnu boju (oko 4 minute).
  5. Dodajte rižu i miješajte oko 2 minute. Nakon toga dodajte 2 šalice smjese od temeljca i vina. Kuhajte dok se tekućina ne apsorbira, uz redovito miješanje.
  6. Nastavite dodavati mješavinu temeljca i vina (šalicu po šalicu) uz često miješanje (nemojte dodavati još dok se tekućina ne apsorbira), oko 20-ak minuta.
  7. Na kraju dodajte i tekućinu u kojoj su se kuhale kozice. Nastavite kuhati dok riža ne omekša, a smjesa ne postane kremasta, još otprilike 5 minuta.
  8. Na kraju u rižoto dodajte kozice i 2 žlice nasjeckanog peršina. Po želji začinite s malo soli i papra.
  9. Servirajte i pospite s još malo nasjeckanog peršina.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: