Biskvit keksi od oraha

  • 220 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Biskvit keksi od oraha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit kekse od oraha.

Prigodno, ukusno i ne pretjerano teško. Sastojke teba pomiješati, izmiješati, umijesiti, ohladiti, ispeči, posipati i uživati, uživati, uživati, uživati...

Biskvit keksi od oraha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit kekse od oraha. - namjensko brašno, šećer u prahu, orasi (mljevenih), limun, vanilin šećer, maslac, sol, U zdjelu s brašnom dodamo polovicu šećera u prahu, mljevene orahe, polovicu vanilin šećera, naribanu koricu limuna, prstohvat soli i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim umiješamo bjelanjak, malo promiješamo, dodamo omekšali maslac i rukom dobro izmiješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Dobivenu tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak na 2-3 sata. ; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i na njemu tijesto izvaljamo u oblik kobasice promjera 5 cm. Dobiveni oblik dijagonalno narežemo na ploške debljine 1 cm, složimo ih na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Gotove kekse ostavimo da se ohlade, a u zdjelu s preostalim šećerom u prahu, dodamo preostali vanilin šećer i dobro promiješamo. ; Ohlađene kekse uvaljamo u šećernu mješavinu, otresemo, stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s brašnom dodamo polovicu šećera u prahu, mljevene orahe, polovicu vanilin šećera, naribanu koricu limuna, prstohvat soli i dobro izmiješamo sastojke.
  2. Zatim umiješamo bjelanjak, malo promiješamo, dodamo omekšali maslac i rukom dobro izmiješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Dobivenu tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak na 2-3 sata.
  3. Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i na njemu tijesto izvaljamo u oblik kobasice promjera 5 cm. Dobiveni oblik dijagonalno narežemo na ploške debljine 1 cm, složimo ih na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
  4. Gotove kekse ostavimo da se ohlade, a u zdjelu s preostalim šećerom u prahu, dodamo preostali vanilin šećer i dobro promiješamo.
  5. Ohlađene kekse uvaljamo u šećernu mješavinu, otresemo, stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: