Blaganski kruh s feta sirom

  • 75 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Blaganski kruh s feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti blagdanski kruh s feta sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu natrgamo svježi kvasac dodamo malo šećera, malo posolimo, stavimo žličicu brašna i mlaku vodu. Sastojke izmiješamo i pustimo 15 minuta da se pjenica digne.
  2. U čistu zdjelu razbijemo jaja, dodamo mileram, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. Dignutu pjenicu stavimo u zdjelu s jajom i mileramom te promiješamo. U tekuću smjesu dodamo oštro brašno i formiramo u tijesto.
  3. Izrađeno tijesto kratko stavimo na stranu.
  4. Feta sir narežemo na kockice. Polovicu sira odmah umiješamo u pripremljenu smjesu i stavimo u kalup za torte. Povrh tijesta rasporedimo drugu polovicu narezanog feta sira.
  5. Tijesto ostavimo da se diže 10-tak minuta, a potom stavimo u zagrijano pećnicu na 180°C,45 minuta.
  6. Spečeni blagdanski kruh ostavimo da se ohladi 10 minuta potom ga poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: