Blini – palačinke sa sirom i filetom bijele ribe

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Blini - palačinke sa sirom i filetom bijele ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti blini - palačinke sa sirom i filetom bijele ribe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelu odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke malo posolimo i izradimo u snijeg. U tučeni snijeg dodamo jogurt, ulijemo malo vode, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo , malo posolim i dodamo žumanjke. Sve sastojke promiješamo u smjesu koja je malo gušća od smjese za palačinke. Smjesu poklopimo i pustimo da malo odstoji.
  2. U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja i na njemu s obje strane popržimo file bijele ribe. Nakon 6 minuta file bijele ribe je gotov i stavimo ga sa strane. Na masnoći od pečenja ribe ispečemo bline. Nakon 1-2 minute bline okrenemo i pečemo na drugoj strani.
  3. Zatim izradimo nadjev od krem sira, jogurta, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Na tanjur slažemo bline, potom stavimo nadjev. Pečeni file narežemo na prutiće i stavimo preko blina. Sve zajedno ukrasimo pokojim listićem peršina .
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: