Bobanova torta

  • 90 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Dobro poznata, Bobanova torta je barem jednom krasila stol svake domaćice. Ako ju još niste imali prilike napraviti, predlažemo da to učinite sad. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat dostojan svakog nepca!

Bobanova torta
Bobanova torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 3.39
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Bobanovu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
  2. Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo.
  3. Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo.
  4. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo. 
  5. Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta.
  6. Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća.
  7. Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak.
  8. Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 3.39
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: