Boršč

  • 135 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Boršč
Saznajte kako pripremiti boršč u našem video receptu.

Boršč je poznata ukrajinska gusta juha, toliko gusta da bismo je lako mogli zvati varivom. Recept je drugačiji od kuhara do kuhara, no svi se slažu da Boršč ne bi mogao postojati bez cikle, koja mu daje njegovu karakterističnu boju, a i nezamjenjivu aromu. Sve u svemu vrlo ukusno, hranjivo i jedno od najboljih jela koje smo ikada pripremili!

Boršč - Saznajte kako pripremiti boršč u našem video receptu. - junetina, mrkva, korijen peršina, korijen celera, luk, lovorov list, kupus, cikla, krumpir, limun, rajčica (sjeckane), šećer, kopar (sušenog), češnjak, kiselo vrhnje, peršin (sjeckani), sol, papar (mljeveni i u zrnu), U lonac stavimo meso i ulijemo toliko hladne vode da ga prekrije. ; Dodamo jednu oguljenu i očišćenu mrkvu, peršinov i celerov korijen, jedan oguljeni luk, dvije žličice soli, 4-5 zrna papra, lovorov list i kada zavrije smanjimo vatru. Dok se temeljac polako kuha, prikladnom žlicom obiremo pjenu s površine. ; Drugu glavicu luka očistimo i nasjeckamo, kupus narežemo na trakice, ciklu i drugu mrkvu narežemo na rezance, a krumpir na kockice. ; Nakon sat i pol kuhanja, iz juhe izvadimo povrće, lovorov list i zrna papra, a kuhano meso izvadimo na dasku, narežemo na kocke i stavimo na stranu. ; Lonac s mesnim temeljcem vratimo na vatru, dodamo narezani krumpir i kupus i kuhamo 15-ak minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. ; Za to vrijeme pripremimo „umak“, tako što, u tavi na vrućem ulju pržimo luk i mrkvu, dodamo ciklu, pokapamo sokom polovice limuna, podlijemo s 200 ml temeljca, dodamo sjeckanu rajčicu, sol, papar, žličicu šećera, sušeni kopar i pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Kada su krumpir i kupus kuhani, dodamo „umak“, narezano meso, protisnuti češnjak i ostavimo da zavrije. Zatim ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. ; Poslužimo u duboke tanjure, dodamo po žlicu kiselog vrhnja i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo meso i ulijemo toliko hladne vode da ga prekrije.
  2. Dodamo jednu oguljenu i očišćenu mrkvu, peršinov i celerov korijen, jedan oguljeni luk, dvije žličice soli, 4-5 zrna papra, lovorov list i kada zavrije smanjimo vatru. Dok se temeljac polako kuha, prikladnom žlicom obiremo pjenu s površine.
  3. Drugu glavicu luka očistimo i nasjeckamo, kupus narežemo na trakice, ciklu i drugu mrkvu narežemo na rezance, a krumpir na kockice.
  4. Nakon sat i pol kuhanja, iz juhe izvadimo povrće, lovorov list i zrna papra, a kuhano meso izvadimo na dasku, narežemo na kocke i stavimo na stranu.
  5. Lonac s mesnim temeljcem vratimo na vatru, dodamo narezani krumpir i kupus i kuhamo 15-ak minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.
  6. Za to vrijeme pripremimo „umak“, tako što, u tavi na vrućem ulju pržimo luk i mrkvu, dodamo ciklu, pokapamo sokom polovice limuna, podlijemo s 200 ml temeljca, dodamo sjeckanu rajčicu, sol, papar, žličicu šećera, sušeni kopar i pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  7. Kada su krumpir i kupus kuhani, dodamo „umak“, narezano meso, protisnuti češnjak i ostavimo da zavrije. Zatim ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta.
  8. Poslužimo u duboke tanjure, dodamo po žlicu kiselog vrhnja i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:135minuta

Najnovije zanimljivosti: