Boškarin na lešo

  • 250 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Boškarin na lešo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti boškarina na lešo.

Uvijek dobro dođe pokoji recept za nešto lagano i zdravo, a upravo je takav ovaj boškarin na lešo. Njegova aroma doći će u potpunosti do izražaja u ovom jednostavnom i zdravom obroku!

Boškarin na lešo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti boškarina na lešo. - boškarin (iskoštena), mrkva, korijen celera, korijen peršina, luk, papar (crnog), krumpir, kelj, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Iskošteno meso koljenice, nožem po dužini razdvojimo na dva jednaka djela. ; U lonac stavimo očišćeno i narezano korjenasto povrće (mrkvu, korijene celera i peršina, luk), dodamo jednu polovicu iskoštene koljenice, papar u zrnu, posolimo, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici 4 sata. ; Pola sata prije nego je koljenica kuhana, ogulimo i operemo krumpir, narežemo ga na kriške debljine jednog centimetra, stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom i posolimo. ; Kada je krumpir omekšao u isti lonac dodamo očišćene i oprane listove kelja koje smo narezali na trakice širine jednog i pol centimetra, te sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta, odnosno dok povrće malo ne omekša. ; Gotovo povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjur za posluživanje. Kuhano meso ocijedimo, narežemo na tanke kriške i složimo preko povrća. ; Preko svega prelijemo nekoliko žlica juhe od kuhanja, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Iskošteno meso koljenice, nožem po dužini razdvojimo na dva jednaka djela.
  2. U lonac stavimo očišćeno i narezano korjenasto povrće (mrkvu, korijene celera i peršina, luk), dodamo jednu polovicu iskoštene koljenice, papar u zrnu, posolimo, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici 4 sata.
  3. Pola sata prije nego je koljenica kuhana, ogulimo i operemo krumpir, narežemo ga na kriške debljine jednog centimetra, stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom i posolimo.
  4. Kada je krumpir omekšao u isti lonac dodamo očišćene i oprane listove kelja koje smo narezali na trakice širine jednog i pol centimetra, te sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta, odnosno dok povrće malo ne omekša.
  5. Gotovo povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjur za posluživanje. Kuhano meso ocijedimo, narežemo na tanke kriške i složimo preko povrća.
  6. Preko svega prelijemo nekoliko žlica juhe od kuhanja, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:250minuta

Najnovije zanimljivosti: