Božićni puding

  • 200 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Božićni puding
Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu.

Kao što i samo ime govori, sezona pripreme ovog jedinstvenog kolača (neka vas ne zbuni dio naziva – puding, radi se o kolaču) je pred nama. Radi se o cjelovitom, kompaktnom kolaču koji se sastoji od više namirnica odlično ukomponiranih u nezaboravnu božičnu gastro bajku. Dobar tek!

Božićni puding - Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu. - glatko brašno, krušne mrvice, smeđi šećer, cimet (u prahu), bademi (prženih, mrvljenih), kandirano voće, grožðice, jaje, rum, jabuke, margarin, šećer u prahu, U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici 3 sata. ; Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, izdašno posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo.
  2. Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici 3 sata.
  4. Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, izdašno posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 35
Rating: 4.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: