Bramboraky – češke popečke od krumpira

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bramboraky - češke popečke od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bramboraky - češke popečke od krumpira.

Osim što se u Češkoj pije puno piva, jede se i puno bramboraka, a ako Vas zanima zašto ih Česi vole, pogledajte video i pokušajte ih sami napraviti, ne bojte se nisu teški.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, operemo, naribamo i iscijedimo, slaninu narežemo na kockice, a jaja umutimo.
  2. U lončić iznad vatre ulijemo mlijeko i pričekamo da zavri.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu s umućenim jajima protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo piment, sušenu majčinu dušicu i pjenjačom miješamo sastojke, postupno dodajući brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Vrelo mlijeko prelijemo preko naribanog krumpira, dodamo mješavinu brašna, jaja i začina, narezanu slaninu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
  5. Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i dobivene hrpice stavimo u vrelo ulje te pržimo sa svake strane 3,5 – 4 minute.
  6. Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s pirjanim kiselim kupusom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: