Brancin iz folije s grahom i šampinjonima

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin iz folije s grahom i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz folije s grahom i šampinjonima.

Našli smo rješenje za sve one kojima se riba čini kao prelagan obrok nakon kojeg će uskoro biti gladni – dodali smo joj malo graha i šampinjona. Ta kombinacija koja spaja more i planine svidjet će se svima, koje god bile njihove kulinarske preferencije!

Brancin iz folije s grahom i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz folije s grahom i šampinjonima. - riba brancin, šampinjoni, grah (bijelog (iz konzerve)), vlasac (sjeckanog), peršin (sjeckanog), luk, bijelo vino, limun, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Ribu očistimo, filetiramo i odstranimo sitne kosti. Šampinjone očistimo i narežemo na listiće. ; Svaki file poprečno zarežemo oštrim nožem po koži, 2-3 puta, te začinimo solju i paprom. ; U zdjelu stavimo narezane šampinjone, dodamo grah, sjeckani vlasac, sjeckani peršin, sjeckani luk, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Od alu folije izrežemo pravokutnik dužine 50-ak cm, te ga položimo ispred sebe. ; Na jednoj polovici alu folije (min. 5 cm od ruba) napravimo posteljicu od pripremljenog povrća, tako da na nju stanu po dva filea brancina (jedan do drugog) koja okrenemo kožom prema gore. ; Na filete stavimo nekoliko kockica maslaca, preklopimo ih slobodnom stranom folije, te preklapanjem prema unutra spojimo rubove. ; Sve zajedno premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribu očistimo, filetiramo i odstranimo sitne kosti. Šampinjone očistimo i narežemo na listiće.
  2. Svaki file poprečno zarežemo oštrim nožem po koži, 2-3 puta, te začinimo solju i paprom.
  3. U zdjelu stavimo narezane šampinjone, dodamo grah, sjeckani vlasac, sjeckani peršin, sjeckani luk, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo.
  4. Od alu folije izrežemo pravokutnik dužine 50-ak cm, te ga položimo ispred sebe.
  5. Na jednoj polovici alu folije (min. 5 cm od ruba) napravimo posteljicu od pripremljenog povrća, tako da na nju stanu po dva filea brancina (jedan do drugog) koja okrenemo kožom prema gore.
  6. Na filete stavimo nekoliko kockica maslaca, preklopimo ih slobodnom stranom folije, te preklapanjem prema unutra spojimo rubove.
  7. Sve zajedno premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: