Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom.

Za brancina mnogi kažu da je najinteligentnija riba u moru, jer voli istraživati i pamti događaje iz prošlosti. Naši brancini su ovaj put malo istraživali po pećnici, a mi ćemo dobro upamtiti taj gastro događaj.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribu očistimo, operemo i osušimo, blitvu očistimo, operemo i narežemo na trakice širine 5 cm, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice.
  2. U lonac s posoljenom vodom stavimo narezani krumpir, a kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta ribe iznutra posolimo, stavimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u lonac s krumpirom dodamo narezanu blitvu i kuhamo ju 7-8 minuta.
  5. Zatim kuhani krumpir i blitvu ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem, posolimo, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke.
  6. Na tanjure rasporedimo pečene ribe, kuhani krumpir i blitvu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: