Breskvice

  • 60 min
  • 1 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Sjećate se breskvica s obiteljskih okupljanja?

breskvice recept
Breskvice
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 3.7
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti breskvice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U brašno dodajte naribanu koricu limuna. Vrećicu praška za pecivo umiješajte u 3 žlice mlijeka i pustite da se diže.
  2. Jaja izmiksajte pa dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom. Miksajući dodavajte malo po malo ulja.
  3. U brašno umiješajte jaja i dignuti prašak za pecivo te umijesite meko tijesto.
  4. Pobrašnite dasku i na njoj oblikujte tijesto u štrucu koristeći pri tome brašna koliko vam treba. Formiranu štrucu stavite u hladnjak na 20 min (tijesto će vam se malo razići, to je normalno).
  5. Nakon što je tijesto odstajalo, premijesite ga. Potom uzmite mali komad koji ćete razvaljati i izrežite na komadiće veličine njoka, a zatim ih oblikujte u kuglice. Kuglice stavite na masni papir na lim za pečenje.
  6. Breskvice pecite na 180 °C, 15 minuta dok ne porumene odispod.
  7. Pečene breskvice izdubite nožem ostavljaući pritom lagani rub da breskvice ne bi pukle kod punjenja.
  8. Mrvice izdubljenih breskvica pomiješajte s pekmezom po želji, marmeladom po želji i rumom te izradite jednoličnu smjesu. Izdubljene polovice breskvica punite filom te na kraju zagladite nožem kako bi izgledale što urednije.
  9. Dvije polovice napunjenih breskvica spojite i umočite u razrijeđeni crveni ekstrakt, a zatim uvaljajte u sitni kristalni šećer.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 3.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: