Brioche

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Brioche
Saznajte kako pripremiti brioche u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelicu stavimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo toplim mlijekom i stavimo na stranu na toplo da se diže.
  2. Kada se pjenica digla, brašno stavimo u čistu posudu, dodamo mu pjenicu i omekšali maslac, ulijemo umućena jaja, posolimo, naribamo malo limunove korice i sastojke izradimo u tijesto.
  3. Tijesto sada izvadimo na radnu površinu, a kalupe za brioše premažemo maslacem.
  4. Sada od tijesta odrežemo komad i na radnoj površini, između dlanova napravimo kuglu koju stavljamo u kalup za brioše.
  5. Zatim u sredini tijesta koje je u kalupu, napravimo rupu i rub tijesta premažemo s malo vode.
  6. Sada od preostalog tijesta napravimo manju kuglicu i položimo ju na rupu u tijestu koje je u kalupu.
  7. Ovako pripremljene brioše pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo još 30 minuta da se dižu.
  8. Nakon proteklog vremena brioše stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  9. Nakon 25-30 minuta brioše izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohlade, a potom ih poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: