Brudet od bakalara

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od bakalara
Saznajte kako pripremiti brudet od bakalara u našem video receptu.

Brudet od bakalara je jedno od najpoznatijih blagdanskih jela. Za njegovu pripremu obično treba kupiti sušeni bakalar, namakati ga jedan ili više dana i temeljito ga očistiti, pa se možda baš zato ne priprema često tokom godine. No ovaj recept koristi smrznuti bakalar kojeg lako možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini, a i vrijeme kuhanja je relativno kratko. Ukusom je gotovo identičan prije spomenutom, sušenom bakalaru, pa nema razloga da se ovo fino jelo ne nađe na vašem stolu i "običnim" danima u godini.

Brudet od bakalara - Saznajte kako pripremiti brudet od bakalara u našem video receptu. - riba bakalar (smrznute), krumpir (mladog), luk, rajčice pelati ((bez soka)), češnjak, bijelo vino, prošek, lovorov list, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar, Filete bakalara ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmrznu, zatim očistimo od preostalih kostiju i narežemo na sitnije komade. ; Sjeckani luk pirjamo na malo maslinova ulja dok ne omekša. Zatim dodamo narezani bakalar i pirjamo ga dok ne prestane puštati vodu. ; U čisti lonac slažemo red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelati rajčice i tako dok ne utrošimo sve namirnice. Začinimo solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega posipamo svježe sjeckanim peršinom i prelijemo maslinovim uljem (1 dl ili više). ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavimo da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata). ; Prije posluživanja ostavimo da odstoji barem 1 sat, kratko podgrijemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bakalara ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmrznu, zatim očistimo od preostalih kostiju i narežemo na sitnije komade.
  2. Sjeckani luk pirjamo na malo maslinova ulja dok ne omekša. Zatim dodamo narezani bakalar i pirjamo ga dok ne prestane puštati vodu.
  3. U čisti lonac slažemo red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelati rajčice i tako dok ne utrošimo sve namirnice. Začinimo solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega posipamo svježe sjeckanim peršinom i prelijemo maslinovim uljem (1 dl ili više).
  4. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavimo da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata).
  5. Prije posluživanja ostavimo da odstoji barem 1 sat, kratko podgrijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.29
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: