Brudet od piletine

  • 90 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Brudet od piletine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od piletine.

Postoje brudeti ili brodeti s ribama bijelim i plavim, školjkama, mekušcima, rakovima, žabama, jeguljama itd. A sada ćemo naučiti kako napraviti brudet s piletinom. Pogledajte video!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove.
  2. Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  4. Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
  5. Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.
  6. Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: