Brudet od srdele

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od srdele
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!

Previše je vremena trebalo proći da otkrijemo toplu vodu i priznamo sebi da je srdela kraljica među ribama. Nevjerojatno hranjiva, zdrava i ukusna, sve se više vraća na naše stolove. Brudet od srdele uvjerit će vas u te kvalitete.

Priprema:

Srdele očistimo, operemo i osušimo. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše, dodamo pelati rajčicu, sjeckani peršin, podlijemo s bijelim vinom i 200 ml vode. Začinimo solju i paprom te kuhamo 5-6 minuta. Zatim, u umak dodamo srdele i toliko vode da ih prekrije. Po potrebi, začinimo solju i paprom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.

Brudet od srdele - - riba srdela (1 kg srdela), rajčica (300 g rajčice pelati), luk (1 glavica luka), češnjak (4 režnja češnjaka), peršin (1 žlica sjeckanog peršina), bijelo vino (100 ml bijelog vina), maslinovo ulje (maslinovo ulje), sol i papar (sol i papar), -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: