Bruschetta s povrćem, jajima i inćunima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bruschetta s povrćem, jajima i inćunima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s povrćem, jajima i inćunima.

Bruschetta je poznato talijansko predjelo, a potječe iz 15-og stoljeća i može se pripremiti u bezbroj varijanti, ali osnovno je kruh, rajčica, češnjak i dobro maslinovo ulje. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane očistimo, prerežemo ih po dužini i narežemo na ploške, očišćene paprike na komadiće, režnjeve češnjaka na listiće, mini rajčice na četvrtine, jaja na ploške, a masline prepolovimo.
  2. U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane patlidžane i paprike, i povrće pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo masline, majčinu dušicu i mažuran, polovicu kapara, sjeckani peršin, 1/3 fileta slanih inćuna, listiće češnjaka, 2-3 narezane mini rajčice, posolimo, promiješamo, maknemo s vatre i pričekamo da se povrće malo ohladi.
  4. Za to vrijeme u tosteru ispečemo kriške kruha.
  5. Zatim na tanjure rasporedimo po krišku kruha, preko njih stavimo 3-4 ploške kuhanih jaja, nadjenemo miješanim pečenim povrćem, posipamo s malo kapara, prekrijemo s pokojim filetom inćuna i s nekoliko četvrtina rajčice, ukrasimo s 2-3 listića svježeg bosiljka, prekrijemo drugom kriškom kruha i ponovimo postupak.
  6. Potom nadjev poklopimo s trećom kriškom kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: