Bruschetta

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Bruschetta
Saznajte kako pripremiti bruschettu u našem video receptu.

Bruschetta je originalno talijansko predjelo, koje se u današnje doba sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, odnosno užina. Zbog toga je originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh sa češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprom, obogaćuje sa raznim drugim sastojcima: rajčicama, sirom, bosiljkom, pršutom, itd.

Bruschetta - Saznajte kako pripremiti bruschettu u našem video receptu. - kruh (polubijelog), rajčica (mini), češnjak, bosiljak (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom. ; Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. ; Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. ; Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom.
  2. Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu.
  3. Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo.
  4. Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane.
  5. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: