Bruschette s gljivama i sirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Bruschette s gljivama i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s gljivama i sirom.

S bruschettama nam nikada ne može biti dosadno. Možemo ih nadjevati raznim nadjevima i uvjek su nam fine. Ovaj put smo odlučili nadjenuti ih ukusnom mješavinom gljiva, rajčice i sira. Provjerite kako su nam uspjele.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gljive očistimo i narežemo, luk nasjeckamo, rajčice narežemo na kriške, a češnjak protisnemo.
  2. Kriške kruha rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 3-4 minute, dok ne porumene.
  3. U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
  4. Zatim dodamo narezane gljive i rajčice te pirjamo povremeno miješajući.
  5. Nakon dvije-tri minute dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, protisnuti češnjak, ulijemo bijelo vino, posolimo, promiješamo i pirjamo još toliko.
  6. Po kriškama kruha rasporedimo pirjane gljive, malo ih popaprimo, posipamo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, dok se sir ne počne topiti.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: