Bruschette s lososom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Bruschette s lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s lososom.

Bruschette su svjetski poznato talijansko jelo i svi uživamo u njima. Ali ako im dodamo malo mariniranog lososa, malo mozzarelle, zapečemo ih u pećnici, uživati ćemo još i više.

Bruschette s lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s lososom. - file lososa, rajčica, svježa žuta paprika, komorač, luk, češnjak, kadulja, masline ((crnih)), limun, francuski kruh, sir mozzarella, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega narežemo ribu i povrće. U zdjelu s ribom ulijemo limunov sok, maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, izmiješamo i ostavimo da se marinira. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kolutove, komorač narezan na trakice, iskoštene i prepolovljene crne masline, papriku narezanu na kockice, sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo dok povrće ne omekša. ; Za to vrijeme svaku rajčicu narežemo na 6 dijelova, odvojimo im mekani dio, s kožice skinemo mesni dio, narežemo ga na trakice i dodamo u tavu s povrćem. ; Zatim dodamo sjeckanu kadulju, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. ; Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, premjestimo ga na papir za pečenje, na limu za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, tri minute. ; Potom kriške kruha nadjenemo povrćem, preko povrća složimo komadiće mariniranog lososa, prekrijemo ih kriškama sira mozzarelle i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Gotove bruschette stavimo na pladanj, ukrasimo listićima svježe kadulje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega narežemo ribu i povrće. U zdjelu s ribom ulijemo limunov sok, maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, izmiješamo i ostavimo da se marinira.
  2. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kolutove, komorač narezan na trakice, iskoštene i prepolovljene crne masline, papriku narezanu na kockice, sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo dok povrće ne omekša.
  3. Za to vrijeme svaku rajčicu narežemo na 6 dijelova, odvojimo im mekani dio, s kožice skinemo mesni dio, narežemo ga na trakice i dodamo u tavu s povrćem.
  4. Zatim dodamo sjeckanu kadulju, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru.
  5. Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, premjestimo ga na papir za pečenje, na limu za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, tri minute.
  6. Potom kriške kruha nadjenemo povrćem, preko povrća složimo komadiće mariniranog lososa, prekrijemo ih kriškama sira mozzarelle i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 7-8 minuta.
  7. Gotove bruschette stavimo na pladanj, ukrasimo listićima svježe kadulje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: