Brzo povrće iz tave

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Brzo povrće iz tave
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzo povrće iz tave.

Ako još niste, vrijeme je da pod hitno uvedete više povrća na svoj jelovnik – proljeni će umor tako imati mnogo manje šanse da Vas svlada. Naš su prijedlog patlidžani, tikvice i paprika sa slatkim vrhnjem, pripremljeni u tavi.

Brzo povrće iz tave - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzo povrće iz tave. - patlidžani, tikvice, rajčica, češnjak, peperoncini, mažuran (svježeg), peršin (sjeckani), vrhnje za kuhanje, parmezan, krušne mrvice, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Patlidžane operemo, ogulimo i narežemo na trakice. Stavimo ih u zdjelu s hladnom vodom, te sve zajedno pokapamo limunovim sokom, malo posolimo i ostavimo da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili gorčinu. ; Za to vrijeme tikvice operemo i narežemo na trakice, a rajčicu operemo, očistimo od središnjeg dijela i narežemo na kockice. Zatim patlidžane ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; U tavi ugrijemo 3-4 žlice maslinovog ulja, dodamo patlidžane i tikvice, protisnuti češnjak, mrvljeni peperoncino, te na srednje jakoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok povrće malo ne omekša. ; Potom u tavu dodamo listiće mažurana, sjeckani peršin, kockice rajčice, te začinimo solju i paprom. ; Zatim u sastojke umiješamo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu naribanog parmezana i krušnih mrvica i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, ogulimo i narežemo na trakice. Stavimo ih u zdjelu s hladnom vodom, te sve zajedno pokapamo limunovim sokom, malo posolimo i ostavimo da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili gorčinu.
  2. Za to vrijeme tikvice operemo i narežemo na trakice, a rajčicu operemo, očistimo od središnjeg dijela i narežemo na kockice. Zatim patlidžane ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
  3. U tavi ugrijemo 3-4 žlice maslinovog ulja, dodamo patlidžane i tikvice, protisnuti češnjak, mrvljeni peperoncino, te na srednje jakoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok povrće malo ne omekša.
  4. Potom u tavu dodamo listiće mažurana, sjeckani peršin, kockice rajčice, te začinimo solju i paprom.
  5. Zatim u sastojke umiješamo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu naribanog parmezana i krušnih mrvica i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
  6. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: