Bucatini alla amatriciana

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bucatini alla amatriciana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini alla amatriciana.

Jako ukusno jelo kojem posebnu draž daje svinjska podbradina, koja je neizostavni sastojak izvornog recepta, a koji datira iz 18-og stoljeća i smatra se jednim od prvih jela s umakom od rajčice.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku podbradinu narežemo na kriške debljine 2 centimetra, odstranimo joj kožu i narežemo ju na listiće.
  2. U ugrijanu tavu stavimo svinjsku mast, dodamo narezanu podbradinu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori.
  3. Za to vrijeme peperoncine izmrvimo, a češnjak narežemo na listiće.
  4. Nakon 2-3 minute prženja dodamo listiće češnjaka, mrvljene peperoncine, ulijemo pelat rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  5. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s umakom, promiješamo, posipamo naribanim sirom pecorinom, ponovo promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: