Bugarski svinjski kavarma kebab

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bugarski svinjski kavarma kebab
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bugarski svinjski kavarma kebab.

U bugarskoj se kuhinji primjećuje utjecaj Turske i Grčke kuhinje, ali i kuhinja nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja, a ovo je jedan od najpoznatijih bugarskih recepata. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk dobro operemo i nasjeckamo, meso narežemo na prutiće, čili papričice sitno narežemo, a luk narežemo na trakice.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga, promiješamo i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 6-7 minuta dodamo sjeckani poriluk, posolimo, promiješamo i pržimo još 4-5 minuta.
  4. Zatim dodamo koncetrat rajčice, posipamo mljevenom crvenom paprikom i čim paprika zamiriše ulijemo vino, malo promiješamo, potom ulijemo cca 200 ml vode, još jednom promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, trakicama luka, narezanim čili papričicama i poslužimo s pire krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: